www.ddstepromania.ro a devenit www.4kidsromania.ro

Cadouri pentru bebeluși: Cum alegi darul perfect pentru un nou-născut

Cadouri pentru bebeluși: Cum alegi darul perfect pentru un nou-născut

Găsirea unui dar potrivit pentru o persoană importantă din viața ta este mereu o provocare. Indiferent de cât de multe detalii știi despre o persoană, există mereu riscul alegerii unui cadou mult prea simplu ori lipsit de funcționalitate pentru cel/cea care îl primește. Dar te-ai gândit vreodată cum ar fi să te afli în situația în care trebuie să alegi o astfel de surpriză pentru bebelușul celor mai buni prieteni ai tăi sau al rudelor apropiate? Ei bine, situația se complică dacă vorbim despre copilași.

Este prima dată când faci cunoștință cu cel mic ori cu cea mică, iar darul pe care i-l oferi trebuie să fie unul cu totul deosebit, pe măsura unicului și superbului moment al venirii pe această lume. Ține minte că bebelușul va mai primi multe alte cadouri de la toți ceilalți membri ai familiei și prieteni o sumedenie de lucruri care vor fi, cel mai probabil, de folos mai mult părinților, așadar tu trebuie să ieși din tipar și să-i surprinzi pe toți. Iar cel mai important este să poți găsi ceva care-l va surprinde pe copil când acesta va crește mare și va dori să redeschidă cufărul cu amintiri.

Așadar, ce cadou alegi pentru a avea siguranța că se va transforma într-o amintire frumoasă?

Cuprins

1. Cadouri pentru bebeluși – Cum faci o surpriză deosebită celor mai mici membri ai familiei

1.1. Cadouri pentru nou-născuți – Idei de daruri pentru fete

1.2. Cadouri pentru nou-născuți – Idei potrivite pentru băieți

2. Idei de daruri pentru gemeni

 

 

 

 

1. Cadouri pentru bebeluși – Cum faci o surpriză deosebită celor mai mici membri ai familiei

Este mereu palpitant să-i vezi pe oamenii la care ții cel mai mult cum se pregătesc pentru aducerea pe lume a unui copil. Dacă viitorii părinți îți sunt foarte apropiați, îți vei dori să faci tot ce poți pentru a-i ajuta și pentru a le arăta cât de mare este nerăbdarea ta pentru a face cunoștință cu micuțul sau micuța lor.

Cum pentru primul contact cu nou-născutul este nevoie de o surpriză pe măsură, acum este momentul să te gândești la ce fel de cadou ar trebui să-i faci celui mic/celei mici. Să fie ceva practic pentru bebeluș, ceva funcțional și util și pentru părinți, un obiect simbolic pe care să-l revadă cu plăcere când va crește mare sau ceva cu totul original? Ei bine, pentru a găsi răspunsul corect la aceste întrebări, trebuie, mai întâi, să știi dacă bebelușul este băiețel sau fetiță. Apoi, poți începe să te gândești la alte detalii în funcție de care să ții cont când alegi darul.

Nu strică să ții cont și de ce fel de oameni sunt proaspeții părinți, poate înclinațiile lor artistice sau pasiunile au fost moștenite și de cel mic/cea mică, iar cadoul trebuind să se potrivească cu aceste lucruri.

1.1. Cadouri pentru nou-născuți – Idei de daruri pentru fete

Când vrei să alegi un cadou potrivit pentru bebeluși și copii mici, trebuie să te implici mai mult decât ai face-o în cazul adulților. Chiar dacă ai impresia că cei mici nu pot conștientiza importanța darului, când vor crește mai mari, aceștia vor dori să afle care au fost primele obiecre primite în primele lor săptămâni de viață, iar unul deosebit poate da naștere unei viitoare pasiuni.

Pentru micuțe, în mod evident, nu există cadou mai potrivit decât încălțămintea și hainele deosebite. De exemplu, o rochiță superbă de prințesă, pe care să o păstreze mereu, chiar dacă nu o poartă decât de 2-3 ori la vreun eveniment special. Sau o pereche de pantofi pentru fetițe, micuți și eleganți, de care să-și aducă aminte cu mult drag când îi va revedea în cutia ei cu amintiri din copilărie, peste ani și ani.

Bijuteriile fac parte și ele din categoria cadourilor memorabile pentru bebeluși. Un lănțișor cu pandantiv din aur, argint sau platină (este foarte important ca aceste accesorii pentru cea mica să fie din metale prețioase pure sau din materiale de cea mai bună calitate) ori o brățară gravată cu numele micuței sau cu câteva cuvinte pline de înțelepciune (un motto, un citat celebru, o urare personală etc.) vor fi, pentru viitoarea domnișoară, o frumoasă și melancolică dovadă a unui dar special oferit din inimă.

Cerceii reprezintă, de asemenea, o idee genială. În acest sens, te poți consulta cu părinții și poți alege un anumit model împreună cu ei, pentru a te asigura că prima pereche din viața micuței i se potrivesc la perfecție. Tot din categoria bijuteriilor care pot fi dăruite unui nou născut se numără și ceasurile. Un ceas elegant, finuț, pe care să-l poată purta când va crește mai mare poate fi un cadou cu totul deosebit și inedit, care îi va impresiona chiar și pe părinți. Pe lângă funcționalitate, cele primite în dar pot fi considerate drept un simbol al timpului, iar dacă este oferit unui copil în primele săptămâni din viață, va căpăta o însemnătate neașteptată.

Dacă te gândești  să-i duci nou-născutului o jucărie, ar trebui să alegi ceva atipic. Cei mici primesc de la toate lumea o sumedenie de astfel de obiecte, iar cu trecerea timpului, cele mai multe dintre ele se strică și dispar complet din viața acestora. Așadar, cea primită de la tine trebuie să fie diferită, să dăinuie în timp și să îl determine pe copil să o păstreze pentru cât mai mult timp. Poți opta, de exemplu, pentru unele clasice, cum erau cele de pe vremuri, precum o păpușă cu chip de porțelan, una croșetată, o cutiuță muzicală sau una ce se poate mișca dacă este activată printr-un sistem mecanic.    

Cadourile făcute manual sunt, de asemenea, ideale pentru astfel de ocazii. Nimic nu este mai frumos și mai plin de semnificație decât să primești în dar un lucru pe care cel/cea care ți-l oferă și-a pus direct amprenta. Dacă ai vreo înclinație artistică, te poți folosi de ea în acest sens. Iar dacă nu, poți improviza ceva prin alegerea unui lucru sau obiect făcut manual de pe piață (ceva sculptat, o ie cusută manual, ceva croșetat, o pictură etc.), pe care să-l oferi alături de un mesaj emoționant, compus chiar de tine.

1.2. Cadouri pentru nou-născuți – Idei potrivite pentru băieți

La fel ca în cazul fetițelor, pentru băieți trebuie ales un cadou plin de esență, care să-i reamintească viitorului adolescent de momentul în care a venit pe această lume. Cu siguranță, va primi de la bunici, unchi, mătuși și nași lucruri simple, dar utile, consumabile necesare creșterii într-un mod armonios (scutece, hăinuțe de schimb, produse de îngrijire personală etc.). Din partea ta trebuie să capete un altfel de dar, ceva ce se poate transforma într-o frumoasă amintire din copilărie.

Dacă vorbim despre hainele pentru băieței, atunci lucrurile ar trebui să fie cât se poate de simple: un costumaș ce imită un personaj din basme, povești sau desene animate va fi un dar extrem de drăgălaș pe care îl poți lua în calcul. De asemenea, interesante sunt și ținutele inspirate din piesele vesrimentare elegante sau practice ale oamenilor mari – un smoking în miniatură, un costum de marinar, de polițist, de sportiv, pompier, magician etc.

O jucărie clasică, din lemn, cauciuc sau metal, cu design clasic, nemuritor (o locomotivă, un cal, o macara, o mașină de poliție/pompieri, un soldățel, un vaporaș etc.) își va găsi un loc special atât în cutia cu jucării, cât și în inima celui mic.

Pentru celebrarea venirii pe lume a unui băiețel, poți recurge la varianta de cadou care-l va face să se simtă special mult mai târziu, când va ajunge la vârsta maturității: o sticlă cu o băutură fină (coniac, vin, whiskey etc.) îmbuteliată în anul nașterii copilului, pe care să o deschidă la împlinirea vârstei de 18 ani sau chiar mai târziu, cu ocazia unui eveniment special.

O altă variantă interesantă de cadou deosebit pentru un băiețel poate fi o publicație (ziar, revistă) apărută chiar în data nașterii acestuia. Chiar dacă va putea găsi informații despre evenimentele petrecute în ziua venirii lui pe lume pe Internet, va fi emoționant să aibă fizic ceva de aceeași vârstă cu el. Sau poți alege chiar o carte lansată în anul în care cel mic s-a născut.

Deși multă lume nu consideră bijuteriile drept o opțiune bună de cadou pentru un băiețel, nu este o idee chiar atât de rea să-i dai în dar o brățară micuță din aur, inscripționată cu un mesaj frumos, o pereche de butoni pe care să-i poarte când va crește la evenimentele importante din viața sa, un ac de cravată sau un ceas de buzunar elegant.

2. Idei de daruri pentru gemeni

Pentru gemeni, ideile de cadou trebuie să fie creative și cu totul originale. Unde-s doi, bugetul crește și darul se mărește, așa că pregătește-te pentru o investiție ceva mai consistentă pentru a le face micuților cea mai frumoasă surpriză din lume.

O sesiune foto făcută de un profesionist poate fi o surpriză extrem de plăcută atât pentru părinți, cât și pentru viitorii tineri care se vor revedea cu nostalgie în ipostazele drăgălașe de bebeluși. Chiar dacă proaspeții părinți au făcut deja o mulțime de poze cu gemenii, cu ajutorul smartphone-ului sau a tabletei, nimic nu se compară cu cele făcute cu un aparat profesionist de o persoană care este specializată în această activitate și are multă experiență în acest sens. În plus, un fotograf este cel mai în măsură să creeze cele mai frumoase povești cu cei mici, în decoruri și scenarii cu totul inedite.

Hainele pe post de dar trebuie alese cu grijă, deoarece majoritatea părinților care au gemeni identici (monozigoți) aleg să îi îmbrace la fel. Înainte de toate, trebuie să te consulți cu mama și tatăl lor, pentru a afla dacă acest lucru este valabil în cazul lor, pentru a ști cu exactitate cum trebuie să arate piesele vestimentare. Apoi, poți alege costumașe și articole simpatice, reprezentative pentru cei mici, pe care să le poată păstra peste ani și ani.

În cazul gemenilor de sexe diferite (gemenii fraternali), hainele trebuie să fie, în mod evident, specifice fiecăruia (rochițe pentru fete și costumașe pentru băieței), dar să aibă în comun anumite trăsături (un simbol, nuanța ori anumite detalii legate de croială).

Jucăriile ar trebui să fie selectate tot în funcție de tipul gemenilor. Pentru a nu exista riscul iscării vreunui conflict, gemenii identici trebuie să primească mașinuțe, păpuși sau alte jocuri sau jucării identice. De asemenea, gemenilor le poți lua jucării pereche care să simbolizeze legătura dintre ei (Mickey și Minnie Mouse, două păpuși surori cu chip de porțelan, doi soldați etc.)

O altă idee perfectă de cadou, dacă te duci prima oară în vizită la gemenii nou-născuți poate fi un tablou canvas personalizat. Poți pune pe pânză numele lor, câteva gânduri bune pentru ei, urări sau cuvinte înțelepte și diverse detalii grafice (desene, simboluri etc.) simpatice, menite să dea imaginii de ansamblu un aer pe cât de captivant, pe atât de original. În mod evident, este recomandat să faci două astfel de surprize identice sau care să se completeze unul pe celălalt pentru, pentru ca prichindeii să aibă fiecare câte un exemplar când vor deveni adulți și se vor muta la casele lor.

Nu uita de varianta cadourilor care se pot transforma, odată cu creșterea gemenilor, în pasiune sau hobby. Printre acestea se numără instrumentele muzicale, diverse articole sportive, seturi de pictură sau de construcție, jurnale în care să-și scrie gândurile.

Opțiunea bijuteriilor este potrivită și în cazul gemenilor. Iar dacă acestea înfățișează lucruri sau simboluri complementare sau sunt inscripționate cu anumite cuvinte care compun o singură idee doar când sunt alăturate, atunci succesul darului tău va fi 100% garantat.

A face un cadou potrivit cuiva este mai mult decât o necesitate sau o obligație, este o adevărată artă. Darul ideal trebuie să fie întotdeauna făcut din tot sufletul, pentru a ajunge direct la inima celui/celei care îl primește. Chiar dacă lucrurile sunt un pic mai complicate când vine momentul să faci o surpriză unui bebeluș despre care nu știi nimic, nu știi ce fel de caracter va avea când va crește și nici care vor fi pasiunile sale, te poți oricând ghida după legea bunului simț. Poți porni de la ideea că cele simple, dar cu o simbolistică aparte, frumoase prin esența lor, aduc multă bucurie în sufletul oricui, indiferent de personalitate sau de gusturile particulare.

sursa poze: pexels.com, shutterstock.com

Lasa un comentariu

* Nume:
* E-mail: (Nepublicat)
   Site: (Link-ul site-ului cu http://)
* Comentariu:
Scrie Codul